Ontwikkelingen binnen het landschap van Learning and Development hebben ertoe bijgedragen dat leren zich over de jaren heen steeds meer en meer buiten de muren van het opleidingslokaal is gaan verspreiden. Organisaties zijn op zoek naar leerinterventies die hun medewerkers kunnen ondersteunen met wat ze willen en moeten weten om te kunnen presteren. Niet alleen zoeken we als organisatie naar de juiste inhoud. Ook de vorm waarin deze inhoud wordt aangeboden is belangrijk om de kans op slagen van de leerinterventie te vergroten. Concepten als  ‘Learning in the flow of work’ en ‘Continiuous learning’ van Josh Bersin hebben organisaties aangezet tot het zoeken naar meer flexibele antwoorden op de leernoden van hun medewerkers.

In deze zoektocht wordt heel duidelijk dat digitalisering van leren niet meer weg te denken is. Om aan de digitale noden van de medewerkers tegemoet te komen bieden wij onze klassikale opleidingen ook aan in interactieve Virtual Classrooms (VCR). Via het computerscherm geven wij de deelnemers concrete handvaten en tips & tricks mee op dezelfde interactieve wijze en met dezelfde kwaliteit als in onze klassikale opleidingen. Deelnemers hoeven zich niet meer te verplaatsen en kunnen in een, gezien de omstandigheden, veilige omgeving deelnemen aan de opleiding.

Net zoals in onze klassikale opleiding is interactiviteit ook in onze VCR een absolute must. Naast polls, quizes en oefeningen zullen we ook in de VCR werken met acteur. Samen met de acteur krijgen de deelnemers de kans om deelvaardigheden in te oefenen en om in simulaties te stappen. Hoe meer deelnemers de aangereikte inzichten kunnen inoefenen, hoe groter de kans dat de aangeleerde inzichten ook in de praktijk ingezet worden. Het voordeel van deze simulaties is daarnaast ook dat deelnemers feedback krijgen op hun manier van communicatie en de mogelijkheid hebben om in een veilige omgeving een andere manier van communiceren uit te proberen.

Onze klantverantwoordelijken zullen u als organisatie ten volle ondersteunen bij het opzetten van de VCR zodat de uitvoering ervan vlekkeloos kan verlopen. Via een platform naar keuze wordt een link aangemaakt waarmee de deelnemers toegang krijgen tot de VCR. Samen met deze link krijgen de deelnemers zowel praktische informatie als het programma voor de sessie doorgestuurd. 

Niet alleen het ‘Omgaan met verbale agressie’ kan aangeboden worden in een Virtual Classroom. Ook onze andere thema’s kunnen op een interactieve manier online georganiseerd worden: overvalpreventie, assertiviteit, grensoverschrijdend gedrag, het geven van moeilijke boodschappen, diversiteit, ea

 

AANPAK

Interactie: In de Virtual Classrooms is interactiviteit een must! De VCR is een geanimeerde live virtual training met oefeningen, polls en quizes. Geen saaie aframmeling van slides. Ook het werken met acteurs maakt deel uit in deze digitale manier van leren. Deelnemers zullen tijdens de sessie persoonlijk betrokken worden, zullen oefeningen en polls voorgeschoteld krijgen en zoals jullie het van Crime Control gewoon zijn zullen aangeleerde vaardigheden ingeoefend worden in simulaties met een van onze professionele acteurs. Deze zal op dezelfde manier georganiseerd worden als in onze klassikale opleiding alleen zullen we hier aan de andere deelnemers vragen de mute knop aan en de camera uit te zetten zodat de deelnemer zich ten volle kan concentreren op het gesprek met de acteur.

Op maat: Onze Virtual Classrooms zullen net zoals onze klassikale opleidingen steeds op maat zijn van de deelnemers en sluiten aan bij hun ervaringen. Een grondige voorbereiding samen met de contactpersoon zorgt voor een goed inzicht in  enerzijds de concrete situaties waar de medewerker mee geconfronteerd worden en anderzijds de verwachtingen van de deelnemers zodat hier op elk moment op kan ingespeeld worden 

 

PRAKTISCH

Duurtijd: Deze digitale manier van opleiden vergt een intensieve betrokkenheid van de deelnemers. Rekening houdende met de aandachtspanne en het leervermogen van de deelnemers tijdens een virtuele sessie beperken wij de Virtual Classroom tot 2x2u voor een dagopleiding en 2x1u15min voor een halve dag sessie.

Tool: Onze VCR kan georganiseerd worden via Zoom of Teams omwille van de uitgebreide mogelijkheden tot interactiviteit die deze platvormen aanbieden. Indien gewenst kan de VCR ook via het voor u geprefereerde kanaal verlopen. Om voldoende interactief te werken en de deelnemers zo veel als mogelijk persoonlijk te betrekken tijdens de opleiding is het belangrijk dat de deelnemers een computer ter beschikking hebben met zowel camera- als geluidstoegang.

Deelnemers: Gezien de hoge graad van interactiviteit, oefeningen alsook simulaties met acteur, is het aan te raden om de grootte van de groepen te beperken tot 8 deelnemers.