De opleiding ‘Overvalpreventie’ wordt in sectoren waar medewerkers in aanraking komen met geld of attractieve goederen aangeboden om te voorkomen dat ze ooit slachtoffer worden van een gewapende overval. Het is echter zo dat het vaak enige tijd duurt vooraleer er een groep gevormd kan worden die groot genoeg is om de opleiding te volgen. Samen met het gegeven van personeelsverloop beslissen bedrijven daarom meer en meer om deze klassikale opleiding deels om te zetten in een e-learningmodule zodat er sneller geschakeld kan worden om medewerkers te sensibiliseren rond dit topic. 

De opbouw van het e-learningprogramma ‘Overvalpreventie’ van Crime Control bestaat uit 5 onderdelen: 

  1. Intro 
  2. Vòòr een overval
  3. Tijdens een overval
  4. Na een overval
  5. Conclusie

Het onderdeel ‘Vòòr een overval’ blijft voor Crime Control het allerbelangrijkst en maakt dan ook het grootste deel uit. Bovenstaande onderdelen worden opgebouwd aan de hand van interactieve schermen, inclusief oefeningen waarop deelnemers feedback krijgen. Binnen deze e-learning wordt er ook gebruik gemaakt van filmmateriaal waarbij we sterk aanraden om dit te personaliseren. Het is immers zo dat preventieve maatregelen sterk verschillen van bedrijf tot bedrijf en dat ook de specifieke context invloed heeft op de opbouw van deze module. Het aanmaken van eigen filmmateriaal kan, dankzij de eigen filmcrew, aan een voordelig tarief in samenwerking met Crime Control aangemaakt worden. 

De totale doorlooptijd van de e-learning ‘Overvalpreventie’ bedraagt een 30-tal minuten. Hij laat getemporiseerd leren toe, d.w.z. dat de cursisten kunnen pauzeren en terug kunnen inpikken daar waar ze gebleven waren in functie van hun bezigheden. 
Deze module kan in de beide landstalen aangeleverd worden.

 

Formules

Er zijn twee formules:

  1. Client: de klant gebruikt de basismodule van Crime Control maar implementeert op maat aangemaakte filmfragmenten die opgenomen werden in het bedrijf zelf
  2. Distinct: de klant bouwt een e-learningmodule volledig op maat van het bedrijf, met een eigen look & feel, een gepersonaliseerde opbouw en gepersonaliseerde films

  
Vragen over dit instrument?