Lees meer over deze opleiding

Allerhande conflicten en spanningen kunnen leiden tot een verminderde motivatie, het verzieken van de werksfeer of kunnen zelfs de productiviteit in een organisatie negatief beïnvloeden. Conflicten worden ervaren als onaangenaam en storend. De kunst ligt erin conflicten aan te wenden als bron van verandering en vernieuwing. Wanneer conflicten op een constructieve manier aangepakt worden kunnen ze leiden tot een efficiëntere communicatie, verhoogde motivatie en een betere prestatie. Kunnen omgaan met conflictsituaties is van groot belang, zowel voor het individu als de organisatie. Dit betekent dat je enerzijds conflicten moet aandurven waar nodig om ze vervolgens op een constructieve manier op te lossen, maar anderzijds ook dat je een escalatie van conflicten kan vermijden door open te staan voor en rekening te houden met andere perspectieven. 

Vragen over deze opleiding?

Wat mag u verwachten in deze opleiding?

  • Wat is een conflict?
  • Verschillende stadia in een conflict
  • Oorzaken en verschillende soorten van conflicten
  • Communicatiestijlen als oorzaak van conflict
  • Wat zijn de kwaliteiten en valkuilen van mijn communicatiestijlen?
  • Mijn persoonlijke stijl van conflicthantering
  • Vaardigheden voor conflicthantering
  • Hoe kan ik mijn communicatiestijl laten 
aansluiten bij de andere in een conflict?
  • Verschillende soorten simulaties 
(met één van onze professionele acteurs)
,

Beleef een opleiding

 

,

Volg
- Open Acadamy: Beschermen van de fysieke integriteit

DATUM:
03 mei 2023

LOCATIE:
Nijvelsebaan 252, 3060 Bertem

Crime Control staat sinds jaar en dag bekend voor haar opleidingen rond het omgaan met verbale agressie. Deze trainingen kennen een groot succes omdat ze praktijkgericht, concreet en toegespitst zijn op de specifieke werkomgeving van de deelnemers en omdat ze uitsluitend gegeven worden door een van onze vaste trainers en professionele acteurs.

Jammer genoeg volstaan de beste sociale vaardigheden niet altijd om een conflict de kiem in te smoren. In zo een geval kan verbale agressie omslaan in een fysieke confrontatie waarbij men er zelfs met de beste communicatie skills niet zomaar uit zal geraken. Op dat moment is het uiterst belangrijk om over voldoende kennis en vaardigheden te beschikken om de eigen fysieke integriteit te kunnen beschermen. 

PRIJS: 350,00 euro excl. BTW

Klanten die voor Conflicthantering kozen, hadden ook interesse in: