Werknemer zit met hand in koekjestrommel directeur

Een ex-werknemer van koekjesbedrijf Bofin wordt beticht een laptop gestolen te hebben uit het kantoor van de adjunct-directeur. De man was alleen aanwezig in de kantoren van Boffin op een vrijdagochtend in 2013 en werd op camerabeelden gezien terwijl hij iets onder zijn jas draagt. De man zelf ontkende alles, maar de procureur acht hem op basis van de beelden schuldig. Een uitspraak volgt nog.

De firma, die financieel in slechte papieren zat nadat het Studio 100 verloor als klant na kwaliteitsproblemen en in 2016 nog in beroep moest gaan tegen faillissement, eist niet minder dan 30.000 euro schadevergoeding voor de laptop.

Dat bedrag bestaat uit 1500 euro voor de laptop, 2500 euro aan werkuren voor het opnieuw installeren van de laptop en niet minder dan 25.000 euro provisionele schadevergoeding voor de recepten van de Bofin-koekjes die op de laptop staan.

De verdediging wijst er op dat Bofin en de speurders niet kunnen aantonen dat de vermeende gestolen laptop ooit nog gebruikt is, en dat de verdachte er pas 1,5 jaar na zijn ontslag voor het eerst mee geconfronteerd werd.

Bron: Gazet van Antwerpen of Made in Mechelen
Foto: Gazet van Antwerpen