Stelen in de winkel voor… de kick

Een Nederlandse 45-jarige vrouw getuigde in Telegraaf zich af en toe te bezondigen aan winkeldiefstal, louter en alleen voor de kick die ze daar van krijgt. De dame geeft aan een volgens haar harde opvoeding genoten te hebben en nooit de intentie te hebben iets te willen doen wat niet hoort.

Ze behaalde haar studies, werkt parttime, heeft kinderen en zet elke dag om 6 uur het avondeten op tafel. Dat lijkt ze zelf als een hele prestatie te beschouwen, die dan ook gecompenseerd mag worden met een beloning: in haar geval is dat shopliften.

Haar voorname uiterlijk en sociale status bieden de perfecte dekmantel. Als ze dan toch eens tegen de lamp loopt, komt ze er steeds opnieuw vanaf met een eenvoudig excuus en pretendeert ze dat het om een vergissing ging.

Haar hobby is door de jaren heen wat moeilijker geworden. Leuke shirtjes aandoen in een pashokje en er ongegeneerd zonder betalen mee buiten wandelen is niet meer zo evident, kleding is tegenwoordig een stuk beter beveiligd. Maar er dienden zich ook nieuwe opportuniteiten aan, zo maken winkels met zelfscans het volgens haar gewoon te makkelijk, zo scant ze regelmatig één flesje bier in plaats van het volledige sixpack.

Over de diefstal zelf voelt ze zich overigens helemaal niet schuldig, maar wel over het liegen tegenover haar gezin. Zij zijn immers niet op de hoogte. Om die gevoelens te sussen, steelt ze sporadisch ook iets voor de gezinsleden zoals speelgoed of kledij. Stoppen met stelen is sowieso geen optie, dan zou ze haar leven maar saai vinden…

Bron: Vrouw.nl
Foto: vrouw.nl