Kapper gaat man in kappersstoel te lijf met koevoet en koksmes

Een man uit Genk zat in mei 2015 in de kappersstoel toen zijn kompaan een pakje sigaretten ging kopen. De kapper maakte van deze afwezigheid gebruik om zijn klant te lijf te gaan. Eerst sloeg hij het onfortuinlijke slachtoffer op het hoofd met de koevoet, waarop die tegen de vlakte ging. De man werd vervolgens bedreigd met een koksmes met een lemmet van 21 centimeter.

De dader dreigde er mee het wapen in de buik van het slachtoffer te ploffen, maar verwonde er uiteindelijk diens gezicht mee. De terugkeer van de man die sigaretten ging halen, voorkwam verder onheil. Hij en zijn zwaargewonde vriend wisten te ontsnappen en zochten hulp in een nabijgelegen slagerij.

De dader liep in een woestenij zwaaiend met beide wapens de straat op. Hij werd uiteindelijk door de politie gevat. De boosdoener, een Syrische vluchteling, gaf aan Duitsland een relatie aangeknoopt te hebben met een nieuwe vrouw, wat een schande was voor de Turkse familie van zijn ex-vrouw. De Turkse slachtoffers zouden volgens zijn relaas verhaal willen komen maken zijn voor die schande. De slachtoffers zelf echter houden het erop dat de Syriër uit was op hun portefeuilles en telefoontoestellen. De Syriër werd veroordeeld tot twee jaar cel en 600 euro boete.

Bron: De Morgen
Foto: De Morgen