Demodag ‘omgaan met fysieke agressie’

Demodag ‘omgaan met fysieke agressie’

Agressie tegen ambulanciers, brandweermannen, buschauffeurs, treinconducteurs, gemeenschapswachten, parkeerwachters, postbodes, enz. zijn in normale omstandigheden al een probleem. In coronatijden lopen ze nog meer het risico op intimidatie en verbale scheldpartijen. Maar vooral nu, zo getuigen allerlei beroepsfederaties, blijken ze dagelijks te maken te krijgen met fysieke agressie. Dat is ondermeer het gevolg van het verhoogde stressniveau bij de bevolking.

Uiteraard moet iedereen trachten om eerst met communicatieve technieken de situatie te de-escaleren. Maar wanneer die echter uit de hand dreigt te lopen is het belangrijk dat medewerkers weten hoe ze op een wettelijke, veilige en verantwoorde manier zichzelf tegen agressievelingen moeten beschermen.

Gezien de specificiteit van de benodigde vaardigheden is het van groot belang dat medewerkers samen trainen zodat alle neuzen in dezelfde richting staan en men op elkaar kan rekenen in cruciale momenten. Ook als men er alleen voor staat in zo’n bedreigende situatie is het nuttig om technieken te kennen zodat men zich zonder kleerscheuren uit de situatie kan redden.

Tijdens onze demodag ‘omgaan met fysieke agressie’ maakt u kennis met de aanpak en de inhoud van deze opleiding. U kan meteen de meerwaarde zien van het werken met onze twee Krav Maga zelfverdediging instructeurs.

 

WAT MAG U CONCREET VERWACHTEN?

  • De aanpak van Crime Control: pedagogische principes
  • Eerst proberen met woorden: do en dont’s in verbale agressie
  • Basisprincipes van fysiek verweer
  • Hoe red ik mij best: verweertechnieken
  • Scenario-based trainen: ontwijken, afleiden, loskomen
  • Praktische oefeningen met onze fysieke agressie-instructeurs

 

OMGAAN MET FYSIEKE AGRESSIE

Nadège Michel
Trainer/Zelfverdediging Instructeur

Eric Maes
Trainer/Zelfverdediging Instructeur

Start evenement:  donderdag, 1 oktober, 2020 - 13:30
Einde evenement:  donderdag, 1 oktober, 2020 - 17:00